Eindhovense stadskunstenaar Dwaalhaas krijgt Van Abbehuis cadeau van gemeente

Eindhoven, 6 januari 2024 - De Eindhovense stadskunstenaar Dwaalhaas, die anoniem wil blijven, heeft het Van Abbehuis cadeau gekregen van de gemeente Eindhoven. De gemeente heeft de huurovereenkomst met de stichting AVA, die de expositieruimte in het museum gebruikte, ontbonden. De stadskunstenaar heeft inmiddels een nieuwe huurovereenkomst getekend met de gemeente.

De gemeente Eindhoven heeft de huurovereenkomst met de stichting AVA ontbonden omdat de stichting de nieuwe, hogere huurprijs niet kon betalen. De gemeente wilde de expositieruimte graag beschikbaar stellen aan een Eindhovense kunstenaar die nog nooit subsidie of hulp van de gemeente had gevraagd.

De stadskunstenaar Dwaalhaas, die al jarenlang in Eindhoven woont en werkt, is blij met het cadeau van de gemeente. "Ik ben enorm dankbaar dat de gemeente mij deze kans geeft", zegt de kunstenaar. "Ik wil de expositieruimte gebruiken om mijn werk te exposeren en om andere kunstenaars uit Eindhoven te ondersteunen."

De gemeente Eindhoven is blij dat de expositieruimte in het Van Abbehuis weer in gebruik wordt genomen. "We vinden het belangrijk dat er een plek is in de stad waar Eindhovense kunstenaars hun werk kunnen exposeren", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Met de komst van Dwaalhaas is dat weer mogelijk

Update

Eindhovense kunst en design in één museum

Eindhoven, 7 januari 2024 - Stichting Dwaalhaas heeft aangekondigd dat het Van Abbehuis in Eindhoven zal worden omgevormd tot een Leefmuseum voor heel Eindhoven. Het museum zal een plek zijn waar iedereen zich kan uitleven in kunst en design.

"We willen de kunst en het design van Eindhoven toegankelijk maken voor iedereen", zegt Dwaalhaas, directeur van de stichting. "We willen een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen werken aan nieuwe projecten."

Het museum zal een breed scala aan kunst en design bevatten, van outsiderkunst tot hedendaagse kunst. Er zullen ook workshops, cursussen en andere activiteiten worden georganiseerd.

"We denken dat dit een geweldige manier is om de Eindhovense kunst- en designscene te versterken", zegt Dwaalhaas. "We willen een plek creëren waar mensen zich kunnen ontwikkelen en elkaar kunnen inspireren."

Een plus plus situatie

De plannen van Stichting Dwaalhaas zijn met enthousiasme ontvangen door het Van Abbemuseum. "We zijn blij dat Stichting Dwaalhaas zich aan ons verbindt", zegt directeur Bart Rutten. "Dit is een kans om de Eindhovense kunst en designscene nog verder te versterken."

De samenwerking tussen Stichting Dwaalhaas en het Van Abbemuseum wordt gezien als een win-winsituatie. Stichting Dwaalhaas krijgt een nieuwe thuisbasis en het Van Abbemuseum kan haar publiek verbreden.

"Dit is een geweldige kans voor iedereen", zegt Rutten. "We gaan samen werken aan een museum dat voor iedereen toegankelijk is."


Reacties

Dwaalhaas Chat - DwaalKanaal ( Telegram ) "Join for FREE"