Dwaalhaas' versie van Vermeer's Melkmeisje betovert koning Willem-Alexander en Maxima

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een nieuw schilderij in de collectie opgenomen:

een versie van Johannes Vermeer's wereldberoemde "Melkmeisje" geschilderd door de Eindhovense kunstenaar Dwaalhaas.

Het schilderij is een opvallende toevoeging aan de collectie, omdat het in een geheel eigen stijl is geschilderd.

Dwaalhaas is een autodidact kunstenaar die bekend staat om zijn kleurrijke en expressieve werk. Zijn versie van het Melkmeisje is geen exacte kopie van het origineel. In plaats daarvan heeft hij zijn eigen interpretatie van het schilderij gegeven.

Het meisje op het schilderij van Dwaalhaas is veel jonger dan het meisje op het schilderij van Vermeer. Ze heeft lange, rode haren en een stralend gezicht. Ze is gekleed in een eenvoudige jurk en ze houdt een melkkan in haar handen.

De achtergrond van het schilderij is abstract. Er zijn veel felle kleuren gebruikt, zoals rood, geel en blauw. Er zijn ook veel strepen te zien, die een dynamische uitstraling geven aan het schilderij.

Koenraad van den Berg, directeur van het Rijksmuseum, is erg enthousiast over het nieuwe schilderij. "Dwaalhaas heeft een unieke en frisse kijk op Vermeer's Melkmeisje gegeven," zegt hij. "Zijn versie is een prachtige toevoeging aan onze collectie."

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben het schilderij ook bewonderd. Ze waren onder de indruk van de creativiteit en de originaliteit van Dwaalhaas.

"Het is een prachtig schilderij," zei koning Willem-Alexander. "Het is heel anders dan het origineel, maar het is ook heel mooi."

Koningin Maxima was ook enthousiast. "Het is een heel expressief schilderij," zei ze. "Het meisje heeft een heel stralend gezicht."

Dwaalhaas is blij dat zijn schilderij zo goed is ontvangen. "Ik ben erg trots dat mijn werk in het Rijksmuseum hangt," zegt hij. "Het is een eer om mijn werk naast het werk van Vermeer te laten zien."

Het schilderij van Dwaalhaas is vanaf nu te zien in de collectie van het Rijksmuseum. Het is een prachtige toevoeging aan de collectie en het is zeker de moeite waard om te bekijken.



 

Reacties

Dwaalhaas Chat - DwaalKanaal ( Telegram ) "Join for FREE"