Dwaalhaas, de Eindhovense stadskunstenaar die het verdient om een lintje te krijgen

Eindhoven, 12 januari 2024 - De Eindhovense stadskunstenaar Dwaalhaas is al jarenlang een begrip in de stad. Met zijn kleurrijke schilderijen en beschilderde objecten maakt hij de stad een stukje mooier. Maar Dwaalhaas doet meer dan alleen maar schilderen. Hij zet zich ook belangeloos in voor de stad en zijn bewoners.

Dwaalhaas heeft een eigen nonprofit stichting, waarmee hij verschillende projecten opzet om de stad te verrijken. Zo organiseert hij regelmatig gratis workshops voor kinderen en jongeren, om hen kennis te laten maken met kunst en cultuur. Ook zet hij zich in voor mensen met een beperking, door hen te helpen om hun creativiteit te ontwikkelen.

Dwaalhaas doet al dit werk belangeloos. Hij heeft nog nooit van zijn leven een subsidie aangevraagd, en ook nooit voor geld of andere hulp bij de gemeente of instanties aangeklopt. Alle onkosten die hij maakt voor zijn stichting betaalt hij zelf, van de opbrengst van zijn schilderijen, of van vrijwillige kleine donaties en via de opbrengste van zijn kringloopwinkeltje.

Dwaalhaas is een voorbeeld voor velen. Hij laat zien dat het mogelijk is om iets te betekenen voor de stad, zonder daar iets voor terug te vragen. Hij is een echte stadsheld, die het verdient om een lintje te krijgen.

Waarom Eindhovenaren Dwaalhaas moeten voordragen voor een lintje

Er zijn veel redenen waarom Eindhovenaren Dwaalhaas moeten voordragen voor een lintje. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Dwaalhaas maakt de stad een stukje mooier met zijn kleurrijke schilderijen en beschilderde objecten.
  • Hij zet zich belangeloos in voor de stad en zijn bewoners, door verschillende projecten op te zetten om de stad te verrijken.
  • Hij inspireert anderen om ook iets te betekenen voor de stad.

Hoe Eindhovenaren Dwaalhaas kunnen voordragen voor een lintje

Eindhovenaren kunnen Dwaalhaas voordragen voor een lintje door een brief te schrijven naar de burgemeester van Eindhoven, Jeroen Dijselbloem. In de brief moeten ze uitleggen waarom ze vinden dat Dwaalhaas een lintje verdient.

De brief kan naar het volgende adres worden gestuurd:

Burgemeester Jeroen Dijselbloem Stadhuis Markt 1 5611 HN Eindhoven

of via gemeentelijke onderschijdingen

De deadline voor het indienen van nominaties is 1 april 2024.

Laten we er samen voor zorgen dat Dwaalhaas dit jaar een lintje krijgt!

( volgend jaar kan ook nog ) koninklijke onderscheidingen hiervoor moet je overigen wel de volgnde info over mij hebben.... ( word gevraagd op het online formulier )

Johannes Hederikus

de

Waal

Hans

11-05-1965

Edisonstraat 39

5621HK

Eindhoven


Reacties

Dwaalhaas Chat - DwaalKanaal ( Telegram ) "Join for FREE"