Dwaalhaas ontkent beschuldigingen van plagiaat

Eindhoven, 5 januari 2024 - De kunstenaar Dwaalhaas heeft de beschuldigingen van plagiaat tegen hem ontkend. In een verklaring zegt hij dat hij zijn werk altijd met de grootst mogelijke zorgvuldigheid heeft gemaakt, en dat hij nooit bewust werk van anderen heeft overgenomen.

De beschuldigingen van plagiaat kwamen naar voren in een artikel in het online magazine "Deep Fake News". In het artikel werd beweerd dat een aantal schilderijen van Dwaalhaas sterk leken op werk van andere kunstenaars.

Dwaalhaas zegt dat hij de beschuldigingen "absurd" vindt. Hij wijst erop dat hij altijd open is over zijn inspiratiebronnen, en dat hij altijd crediteert de kunstenaars van wie hij werk heeft gebruikt.

"Ik heb nooit bewust werk van anderen overgenomen", zegt Dwaalhaas. "Ik ben een kunstenaar die zijn eigen weg wil gaan, en ik ben trots op mijn werk."

Dwaalhaas zegt dat hij juridische stappen overweegt tegen de makers van het artikel in "Deep Fake News". Hij vindt dat ze hem valselijk hebben beschuldigd en zijn reputatie hebben geschaad.

Het artikel in "Deep Fake News" is niet te verifiëren. Het is mogelijk dat het artikel gebaseerd is op onjuiste informatie, of dat het een poging is om Dwaalhaas te schaden.


Reacties

Dwaalhaas Chat - DwaalKanaal ( Telegram ) "Join for FREE"